Над сто човека се събраха в събота вечер в ресторант „Лазур“, в Пещера, за да се включат в първия за града летен благотворителен бал. Събраната в резултат на благотворителен търг и дарения сума възлиза на 8061, 72 лв., съобщиха организаторите на събитието от сдружение „За Община Пещера“. Събитието бе организирано само в рамките на месец, а подкрепа за него оказаха множество хора от града, както и известни личности като Руслан Мъйнов и водещият на събитието Димитър Върбанов от екипа на „Господари на ефира“.

В програмата на бала се включиха ансамбъл „Славейче“ и танцова формация „Етноритъм“.

2687 лв. от събраната сума вече е постъпила в касата на сдружението „Диабет“, останалите средства са разпределени за лечение на онкоболни и фондация „Искам бебе“, като ще помогнат на хора с репродуктивни проблеми от община Пещера.

„Беше уникално и много емоционално.Много пъти се разплакваха от думите на водещите. Водещите бяха всички председатели на сдружения. Имаше томбола с награди и всички бяхме като един. Парите веднага бяха преброени и записани на чек пред всички гости“ – разказа главната инициаторка на събитието Мария Джуркова.

„Още същата вечер събраната сума се раздели ва 3 и се връчи на Таня Чапарова и Цветелина Терзиева. Частта за Сдружение „За Община Пещера“ беше връчена на хората, които ни потърсиха с молба да направим нещо за онкоболен човек“. – допълни Мария Джуркова. Тя благодари на всички, които безвъзмездно се включиха в организацията и провеждането на бала, както и на над двеста души, които присъстваха и дариха по време на събитието. „Вечерта завърши с огнено шоу, обявяването на сумите и благодарности. Не знам на кого по-напред да благодаря.“ – добави Мария Джуркова.