Внасянето на храни и напитки на територията на минерлания плаж в Стрелча е строго забранено, съобщиха от управата на атракциона. До това се стигнало след като множество посетители както от града, така и негови гости, започнали да мъкнат дисаги с бира и салам, за да похапват и пийват докато събират тен край басейна.

Проблемът се състои и в това, че повечето не се чувстват длъжни да почистват след себе си, а и рязко спадат приходите на заведението за бързо хранене на територията на обекта. Така от вчера е в сила заповед, според която нарушителите ще бъдат помолени да напускат плажа, без да им се възстановяват разходите за входен билет. 

Храната и напитките, които се предлагат в заведението за бързо хранене на територията на обекта, отговарят на всички изисквание на Агенцията по храните.

Заповедта обаче не е на кмета, който е в правото си да регламентира подобни дейности, с оглед запазване на интересите на общината, която е собственик на градския плаж. „По повод тиражираната в интернет пространството информация, че има влязла в сила заповед, забраняваща употребата на собствени алкохолни и безалкохолни напитки, и храни, искам да заявя,че такава заповед – НЯМА. Гражданите и гостите на община Стрелча могат да внасят спокойно храни и напитки и да се забавляват в комлекс“Минерален плаж“ в града“, заяви от своя страна кметът на града Стойно Чачов.