Ана ГРОЙС, pzdnes.com 

От 9 до 12 август Пазарджик за пореден път ще е домакин на Световната купа по бадминтон. Престижното състезание ще премине под егидата на Световната Федерация.

Организатори на събитието са Бадминтон-скуош клуб Пазарджик, Община Пазарджик, със съдействието на Българската Федерация  по Бадминтон. Престижната надпревара, в която участие ще вземат 160 състезатели ще се проведе в спортна зала “Васил Левски”. Участниците пристигат ден по-рано от общо 25 държави -Ирландия, Румъния, Индия, Украйна, Белгия, Хърватска, Испания, Русия, Дания, Чехия, Унгария, Швеция, Израел, Гърция, Канада, Словения, Франция, Италия, Турция, Англия, Германия, Шотландия, Кипър, Австрия и България.

Състезатели от Пазарджик са Гергана Павлова, Йоана Малинова, Кристиян Митев, Кристиян Китанов. Главен съдия на състезанието ще е Христос Евангелидис, с подкрепата на съдии от Украйна, Сърбия, Беларус и България. Началото на надпреварата, която ще премине под патронажа на кмета на Общината Тодор Попов е на девети от 19:00 часа , а финалите са предвидени за 10:00 часа в неделя.