На  9 август 2018г. стартира вторият тур за прием в Спортно училище – Пазарджик.

От 8.30 часа на 9 август до 17.00 часа на 15 август в училището, което се намира на ПЪРВИЯ ЕТАЖ  на бул. „Христо Ботев”№38 ще се приемат документите на желаещите да се обучават в Спортното училище през учебната 2018/2019 година.

През новата учебна година спортните дисциплини в училището са увеличени на 15 и кандидатите вече могат да избират между волейбол, джудо, бокс, модерен петобой, бадминтон, плуване, художествена гимнастика, футбол, тенис на корт, кикбокс, лека атлетика, колоездене, карате и баскетбол. 

На 16 и17 август пък ще се проведат приемните изпити, които включват  тест за оценка на концентрацията и психическата устойчивост и измервания от лекар, проверка на спортно-техническите умения и тестове за оценка на нивото на развитие на двигателните качества. Изпитите се провеждат по график за всеки един от спортовете. Класирането ще бъде обявено на 20 август, а записването на приетите ученици ще бъде в периода от 21 до 24 август.

Необходимите документи за записване, графика за изпитите и цялата необходима информация са публикувани в официалния сайт на училището – www.sportnopz.com.

Припомняме, че Спортното училище – Пазарджик покрива режийните разноски за развитието на своите ученици, предоставя пълна екипировка и дава възможност за безплатно общежитие, столово хранене и карти за градски транспорт. През учебната година за младите спортисти се организират и тренировъчни лагери.

По време на първия етап на приема през юли в Спортно училище – Пазарджик са записани 95 ученици за новата 2018/2019 година.

Това ще е втората учебна година за възроденото Спортно училище. През 2017/2018 година в него се обучаваха и тренираха 120 ученици, които постигнаха добри резултати в обучението и завоюваха престижни награди на състезания от най-висок ранг.