Посредник в извършване на телефонна измама спрямо малолетно момиченце е задържан в ареста на РУ-Велинград. В неделя сутринта на стационарен телефон в жилище се обадил непознат. Слушалката обаче вдигнало 9-годишно момиченце, тъй като родителите му отсъствали за около час от къщи.

От другата страна непознат мъжки глас се представил за лекар, който съобщил на детето, че майка му е счупила крака си. Тя била приета в болница, но било необходимо да се направи спешна операция, а за това били необходими средства. Измамниците успели да убедят притесненото дете в истинността на разказа си, като го уверили, че парите ще бъдат взети от служител в здравната каса. Момиченцето събрало наличните в жилището 750 лева и ги пуснало в плик през прозореца.

Едва след като родителите се прибрали станало ясно, че става дума за телефонна измама. С разплитане на случая незабавно се заели служители на полицейското управление в курортния град. За броени часове станало ясно, че парите са взети от неизвестният на полицията Г.Б.- 22г. от курортния град. При извършените процесуални действия той е предал цялата сума на полицейските служители. По случая е образувано полицейско производство под наблюдението на Районната прокуратура във Велинград.