Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

Два сребърни медала спечели за плуването на град Пазарджик и СК”Шампион” Камелия Стоименова от Държавното първенство за девойки старша възраст в София.

Участие в състезанието  взеха над 250 плувци от 45 клуба,което се проведе от 27 до 29 юли на закрития 50м. басейн „Диана” в София. Камелия Стоименова плува в брустовите дисциплини и спечели 2 сребърни медала в силна конкуренция с 2 години по-големи от нея състезателки.

Буквално от участието си в Шефилд  на British Summer Championship на 50м. басейн Камелия прелетя и стартира в София. За да плува на Държавното в София Камелия отказа участие на 100 бруст в Шефилд. Тя е единствената плувкиня от Пазарджик, която е спечелила индивидуални медали в плуването от Държавни  първенства  в последните 10 години.

Миналата година Камелия Стоименова  завърши участието си в българския плувен календар с рекордните 6 златни медала на 25 и 50 м. басейн на 50,100 и 200 бруст,като на 50 бруст постави и държавен рекорд,макар и вече подобрен. Други такива отличия има в колекцията на СК”Шампион” от бронзова щафета 4по 50свободен стил момчета от „Златна рибка” във гр.Варна през 2013година.