От 13-ти август, понеделник, още един „паяк“ ще събира неправилно паркираните автомобили в Пазарджик. До този момент в града работи само един оборудван за тази дейност автомобил, но макар, че вдига голям брой коли дневно не може да се справя със събирането на всички неправилно паркирани автомобили в областния център. Особено внимание ще бъде обърнато на местата, за които най-често постъпват жалби и оплаквания за неправилно паркирани автомобили и които затрудняват движението и създават предпоставки за инциденти.

Припомняме, че по договор „паяците“ в Пазарджик трябва да са общо два на брой. До края на месец август за засилване на обществения ред ще бъде пуснат в експлоатация и третият репатриращ автомобил.

Информираме жителите и гостите на град Пазарджик, че от понеделник, 13-ти август, работното време на „Синя зона“ ще бъде до 19:00 часа, така като е обявено на всички табели на местата за кратковременно паркиране. До момента „скоби“ на неправилно паркираните автомобили в „Синя зона“ се слагаха до 17:00 часа.

След 19:00 часа блокираните със скоба автомобили ще бъдат извозвани на специализирания паркинг на ул. „Пловдивска“. Работното време на паркинга е до 22:00 часа.