Служебна кола на Еконт подлуди адвокати и застрахователи, след като около 16 часа беше паркирана на ул. „Хан Крум“, в непосредствена близост до сградата на Адвокатурата и околните здания, които пък са населени предимно от кантори на застрахователни брокери, алармираха наши читатели.

Пет минути след като пристигна и спря возилото започна да пищи, а алармата му пронизваше и хората, които пиеха кафе на терасата на „Рони“. Въпреки дразнещото пищене собственикът на автомобила така и не се появи, за да провери какво точно е причинило включването на алармената система, която не спря да работи цели петнадесет минути – така.

Свистенето спря от само себе си, но междувременно обитателите на споменатите по-горе помещения не пропуснаха да изпратят „благословии“ на близък човек от семейството на нехайния водач на служебната кола. Като не става дума за баща му.

По-интересното е, че за силна музика може да те глобят, а за подобен “терор“ – явно не, коментираха адвокати, други юристи пък разказаха, че има санкция по Закона за движения по пътищата, но не са чули досега някой да е санкциониран за безпричинно включваща се аларма. Не, че не може да се напише фиш, но това няма да спре пискалото. Може и акт да се състави, но жалбоподателят трябва да се подпише като свидетел и евентуално да свидетелства в съда, ако санкционираният обжалва.

Няма никакъв проблем да ти съставят акт за виеща аларма. Пробвано е, а глобата действа вразумително. Особено, ако се повтори.- заяви категорично трети адвокат.

В крайна сметка всички се съгласиха, че е много по-ужасяващо „църкалото“ да се включи посред нощ пред блока и да накара комшиите да се подредят като за парад на терасите.