Като фалшива новина и измислица определи тиражираната от италиански медии информация за оцелели български и хърватски шофьори на ТИР-ове при срутването на моста „Моранди“ край Генуа, международният шофьор Владимир Симонов от Пазарджик.

Според информация на колегите му, на мястото на инцидента не е имало нито един български камион. Последният, който минал по рухналото съоръжение, го направил десет минути преди инцидента, а след като научил за станалото – почерпил, защото живее втори живот, разказа Симонов.

Друг негов колега е шофирал по моста два часа преди инцидента и не е забелязал нещо необичайно. В средите на постоянно пътуващите водачи се говори, че мястото е било едно от най-опасните по италианските пътища. Още преди години местните управници се готвели да правят ремонт на това трасе, но явно трагедията е изпреварила плановете им.

Към момента жертвите на безотговорността на управата на Генуа са 31 човека. Сред тях няма българи. Редовните читатели на PZdnes.com познават Владимир Симонов и като писател, той е автор на сборника разкази „Такси „България“.