„Крепостта, в която сме снимали клипа „Приказка за Гана“ е византийска, разрушена е 20 години след създаването на българската държава, през 700 г. сл. Хр.“, каза пред камерите на „България Он Еър“ фолк изпълнителят Радо Шишарката, по повод на възникналото в пещерските групи на Фейсбук напрежение. Аз съм облечен като римски император, а не като български цар, а освен това сме си платили наем, за да ползваме крепостта.

Според думите му, тя била избрана, защото се намира най-близко до София и отговаря на идеята на създателите на клипа. Всичко показано в него било просто една шега, в унисон с възникналите напоследък брожения по повод на Истанбулската конвенция, а булката Гана от клипа в крайна сметка се оказва мъж.

Радо Шишарката заяви, че не е искал да обиди никого и не разбира, защо всички са започнали да го порицават. Песента е дует на изпълнител на име Готи и Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката. Текстът, както и облеклото на участниците, и танците им възмутиха онлайн потребителите. „Не знам защо търсят под вола теле и създават някакви сериозни конфронтации“, допълни още Радослав Петров.

От община Пещера не пожелаха да коментират съдържанието, но казаха, че не са били уведомени за заснемането преди месец. Клипът провокира спорове дали е била опетнена истарията и крепостта, или не?

Част от потребителите на социалните мрежи са на мнение, че както могат да се пускат рок-банди зад зидовете, така може да се прави и клип на фолк – изпълнител, крепостта е възстановена, а не е оригинален паметник на културно – историческото наследство. Освен това изпълнителите по никакъв начин не са причинили вреди на крепостта.