Септемврийското село Бошуля отпразнува за поредна година светлия християнски празник „Св. Успение Богородично”. След празничната литургия на присъстващите в едноименния храм православни християни бяха раздадени постен фасул и печена риба заради това, че празникът се падна в ден сряда.

Програма започна следобед с народни борби. След тях аниматори се забавляваха с децата на Бошуля, а по-късно за настроението на множеството присъстващи жители и гости на селото се погрижиха художествени и самодейни танцови състави от много населени места в Септемврийско. Програмата включваше и специалното участие на народният изпълнител Христо Косашки. Вечерта завърши с изпълнения на Ники Чанев и неговият бенд.

16хоро

Кметицата на Бошуля Христина Венчева беше организирала и специална томбола с множество награди – домакински уреди, бяла и черна техника.

16награди

Тя отправи първа и приветствие към жителите на Бошуля:

„Пожелавам ви да бъдете живи и здрави. Много щастливи. Усмихнати. В сърцата ви да царят мир и любов и в семействата ви“, заяви тя. След нея присъстващите бяха поздравени от кмета на общината Марин Рачев:
„Радвам се, че село Бошуля празнува на днешният светъл християнски празник Успение Богородично.
Още по-радостен съм от факта, че сме се събрали тук всички заедно.

Противопоставянето и разделението са останали в миналото като един лош спомен и виждам, че в момента цари едно весело настроение. Дай Боже това взаимно уважение между хората в Бошуля да продължи и за напред. Нека са благословени семействата ви, децата ви и заедно да вървим напред”, заяви от своя страна общинския кмет. Последна думата за приветствие взе Даниела Малешкова – народен представител.

„За мен е чест и удоволствие да споделя с вас днешният голям християнски празник. За поредна година вие доказвате, че в Бошуля традициите са живи. Бъдете все така обединени и гледайте в една посока. Желая на вас и семействата ви много здраве, щастие, късмет и берекет”, пожела на свой ред Даниела Малешкова.

Гости на събора, състоял се в парка на селото бяха и зам.-кметът на администрацията инж. Явор Митев, шефът на Общинския съвет Кирил Тодорин, секретарят на общината Нина Вардина, директори на дирекции, кметове на кметства и общински съветници.