Нова телевизия сваля предаването „Часът на Милен Цветков“. Това става ясно от съобщение на телевизията за есенната програмна схема. На мястото на „Часът на Милен Цветков“ телевизията ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията.

Нова Броудкастинг Груп определя програмната схема на телевизионните си канали на базата на детайлно проучване на зрителските интереси. Данните сочат, че в късните часове аудиторията на NOVA предпочита забавни продукции, филми и сериали. През есенния сезон телевизията ще заложи на такъв тип съдържание на мястото на „Часът на Милен Цветков“. Компанията отправи към водещия алтернатива за участие в друго предаване, но той избра да се раздели с NOVA. Нова Броудкастинг Груп благодари на Милен Цветков за дългогодишното сътрудничество, като остава отворена за бъдещи съвместни проекти.

През юни 2018 г. Нова ТВ спря предварително заснет епизод на предаването от излъчване, тъй като „не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки“.

Една от предварително обявените теми за епизода в понеделник беше „Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?“. По-късно Борисов се разграничи от скандала около епизода и призова Нова ТВ да не „забъркват името му в цензура или автоцензура“.