Бившият италиански футболист Давиде Капело е оцелял, след като автомобилът му е паднал от моста „Моранди“, който се срути във вторник. Трагичният инцидент край Генуа отне живота на 39 души, сред които три деца. „Чух невероятен шум. Видях, че пътят се срутва и полетях надолу“, разказва Капело пред „Ройтерс“. Мостът „Моранди“, който е част от магистрала А10, е висок около 100 метра и е строен през 60-те години.

Автомобилът на Капело е прелетял около 30 метра и се е разбил в срутилите се бетонни блокове. Въпреки че колата е била смазана, 33-годишният италианец се е разминал без сериозни травми. Бившият вратар е бил изваден от спасителните екипи и откаран в болница. „Имах достатъчно късмет да се приземя. Нямам никаква идея как съм жив, след като видях колата. Чувствах се, сякаш се е случило чудо. Гледах спасителните екипи, пожарникарите, всички. Беше като във филм“, казва още Капело.

Той е имал обещаваща кариера като юноша и дори има мачове за националния отбор на Италия за младежи до 20 години. Капело е юноша на „Каляри“, където прави първите си стъпки в професионалния футбол. През 2004 г. вратарят е част от отбора, който печели промоция за Серия А. Капело не успява да запише мача в елита, тъй като е едва трети избор за вратарския пост. След това той се състезава в долните нива на италианския футбол, а по-късно решава да се насочи към треньорството.

През 2013 г. Капело решава да стане пожарникар. Според него именно покровителката на италианските пожарникари – Света Барбата, му е помогнала да оцелее. „Това, което се случи, е чудо. Света Барбара ме закриляше“, заяви той.

Преглед на изображението в Twitter