В Районно управление – Девин вчера са образувани две бързи производства срещу Й.Р. на 48 години от гр.Пещера. При извършена полицейска проверка вчера около 14,30часа на път II-37 /Батак-Доспат/, при км 210+900,  е установено, че мъжът управлява неустановена марка и модел мотопед без поставени регистрационни табели. Мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. 48-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа.

При проверка на документите на лицето се установява, че пещерецът управлява мотопеда без да притежава свидетелство за управление на МПС, в едногодишния срок на наложено административно наказание за същото деяние, за което ще му бъде повдигнато отделно обвинение. Работата по случаите продължава.

В петък в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу Г.М. на 45 години от гр. Пазарджик, за това, че на 17.08.2018 г., около 09:45 часа в гр.Смолян на ул. „Родопи“, в близост до гаража на „Рожен Експрес“, е управлявал моторно превозно средство – товарен автомобил марка „МАН“, с пазарджишка регистрация, след употреба на алкохол с концентрация 1,39 промила, установено с техническо средство. Водачът е дал кръвна проба. Той е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.