Държавният глава Румен Радев изразява най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа край град Своге. Във връзка с трагичния инцидент президентът отменя участието си в тържествената заря-проверка тази вечер в град Габрово по случай отбелязването на 141 години от Шипченската епопея.

Автобус с пътници е излязъл от пътя и се преобърнал на една страна в Искърското дефиле, на около 2 км от Своге днес надвечер. До момента има потвърждение за 14 загинали, съобщи говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ – София Катя Сунгарска.

Екип на Спешна помощ транспортира към София 40-годишна жена в изключително тежко състояние, а 73-годишна жена е с тежка политравма. 21 линейки има на мястото на инцидента, две са заминали за „Пирогов“, а друг екип е транспортирал до столицата още трима пострадали.

Според информацията до момента автобусът е бил пълен и се е обърнал по таван. Имало е сблъсък между него и два или три автомобила. По първоначална информация е паднало на площадка край пътното платно.

Ясно е също, че автобусът е бил обхванат от пламъци. Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”, съобщи БТВ.