С Царски шилешки бульон ще зарадва днес Ути Бъчваров гостите на тържеството на Асарел Медет АД в Панагюрски колонии. По стара дтрадиция в последната събота на август там се събира целият екип на предприятието, за да отбележи Деня на миньора. Казанът на перфектния готвач е изработен от асарелска мед и не за първи път се появява в местността огласяна от музика в този ден.

Програмата започна в 10:30 часа с водосвет и празничен молебен за здраве и благополучие в църквата „Св. Иван Рилски“ в село Панагюрски колонии.

Празничният концерт ще стартира в 11:30 часа с изпълненията на духов оркестър „Делчо Радивчев“. След това на сцената ще излязат мажоретният състав към Обединен детски комплекс-Панагюрище и самодейни танцови състави от региона.

Почитателите на българската музика ще бъдат зарадвани с вечните хитове на Орлин Горанов, а тези на традиционния български фолклор с изпълненията на Северняшкия танцов ансамбъл. За най-младите ще пеят Поли Генова и дуетът Дони и Нети. Кулминацията на концерта ще бъде роклегендата от „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън, който се очаква да излезе на сцената около 16 часа заедно с една от най-добрите български рок-групи Б.Т.Р.