Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност 38-годишния Георги Моллов, собственик на цех, от който са били зареждани разбитите на 24 август фабрики за нелегално производство на цигари. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в село Калугерово, област Пазарджик, е държал акцизни стоки без бандерол –  1 700 кг тютюн, като предметът на престъплението е в големи размери – престъпление по чл. 234, ал.2, т.3, във вр. ал.1 от НК.

Моллов е собственик на мандра в село Калугерово и вътре устроил цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн. В последствие продукцията е доставяна на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на градовете Горна Оряховица, Тутракан, Дупница.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои да бъде поискано от съда вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което на Георги Моллов е повдигнато обвинение, е от 2 до 8 години лишаване от свобода. Разследването по досъдебното производство продължава.