През 2018 г. най-мащабният безплатен музикален фестивал отбелязва пето юбилейно издание, като запазва успешната формула да събира на една сцена най-популярните имена от българската поп, рок и хип-хоп сцена, заедно с изгряващи участници.

Петото юбилейно издание на Плюс Фестивал беше потвърдено за периода 7-9 септември 2018 г. Тази година фестивалът ще премине под мотото All Stars, или най-доброто от изминалите 4 години. През този период фестивалът съумя да натрупа верни фенове и посрещна над общо 50 000 зрители от цялата страна през всички изминали години.

 Сред изпълнителите, гордеещи се с титлата „най-обичани“ сред обичаните са Любо Киров, БТР, Дичо, 100 Кила и Skiller. Те ще обособят поп, рок и рап вечерите на Плюс Фестивал 2018.

Любо Киров ще бъде единственият изпълнителител, който замени сцената от площад “Тортата” в Пазарджик с друго, тайно място, защото той е третият изпълнител, който ще стане част от т.нар. тайни концерти на Плюс Фестивал – концерти, чиято локация на провеждане остава тайна за всички, снабдили се с пропуск за него. Гостите на тези по-малки и интимни концерти разбират къде ще се проведе той на самия финал – след като биват съпроводени до локацията от доброволците на фестивала, тъй като само малцина знаят истинското място на концерт. Досега на предизвикалелството да бъдат част от тайните концерти отговориха група „Остава“ с таен концерт в двора на регионалния исторически музей в Пазарджик и Орлин Павлов с таен концерт в двора на самата община Пазарджик. За всички обаче все още остава мистерия къде ще се проведе тайният концерт на Любо Киров този път.

В рамките на програмата за уикенда „Тортата“ остава традиционния домакин на вечерните концерти в събота и неделя, в рамките на които посетителите ще могат да се насладят на:

Събота, 8 септември: Б.Т.Р., ДИЧО, Селена & Мария Гайдови, Ballet Obsession, Мария Костадинова, ПТС Албена, The Hopers, Александър Георгиев;

Неделя, 9 септември: 100 КИЛА, SKILLER, Александър Савов, The Hopers, Християна Дънкова, Макаров & Смокера, DA CLIQUE, Briella, Станислава Христова, МС Мистерия.

По повод юбилейното пето издание Фестивалът инициира ексклузивно медийно партньорство с БГ Радио, медията ангажирана да промотира само българска музика. Едно от най-популярните имена в българския ефир, Атанас Стоянов, ще гостува в центъра на Пазарджик на пл. Константин Величков – “Тортата” с изнесения ефир на “Любими песни за любими хора” за периода 7-9 септември.

Фестивалът, инициатива на група младежи, се осъществява с екслузивната подкерпа на Община Пазарджик за пета поредна година в продължение на трайния ангажимент и желание на общината градът да заеме още по-достойно място на фестивалната сцена на България.

Повече актуална информация и новини около събитието може да намерите във официалната Фейсбук страница на Плюс Фестивал: www.facebook.com/plusfestival.eu.