Пазарджиклии за пореден път се насладиха на танцовото майсторство на „Чудесия“, които не спират да изненадат своята публика не само в родния град, но навсякъде където популяризират българското фолклорно изкуство. Лично кметът на Пазарджик Тодор Попов вдигна знамето на пл. „Константин Величков“, а приветственото му слово бе изслушано от гражданите, както и заместниците на областния управител Йорадан Кожухаров и Петър Белчев, както и народната представителка Надя Клисурска, която единствена защити честта на депутатите от нашия избирателен район, с присъствието си.

„Обединена и сплотена България – такава каквато бе в мечтите на нашите предци, каквато живее в нашите идеи за настояще и бъдеще, е възможна. Уповавайки се на силата и дързостта, на творческия дух, на потенциала на младите, интелигентните и можещите хора, на умението ни да отстояваме и съзиждаме своето днес и бъдещето на децата си. В това е нашата сила. И ние българите я черпим от корените си на славен народ.

Скъпи съграждани,

Това, което ни остава да направим днес, е да сторим дълбок поклон пред онези смели българи, които дръзнаха да се противопоставят на непоклатими на пръв поглед политически решения, в името на идеала за единена България! Които продължават да ни учат: „Съединението прави силата!” – заяви в приветствието си кметът Тодор Попов.

Честит празник!

Напомняме, че днес входът за Регионалния исторически музей и ХГ“Станислав Доспевски“ в Пазарджик е безплатен.

* Снимки: Георги Стефанов

06пазарджик1 06пазарджик2 06пазарджик3

06пазарджик4 06пазарджик5