Водачът на БМВ-то, което засече жена следваща линейка, в която се возел мъжът ѝе установен, съобщиха от ОДМВР – Пловдив. По номера предоставен от потърпевшата е намерен собственикът на возилото, но полицията трябва с точност да установи дали той е шофирал или колата е била предоставена на другиго. Инцидентът е станал в сряда в района на Захарна фабрика в съседния областен град. Припомняме, че мъжът е получил инфаркт във Велинград, на първи септември. Той пребивавал в курорта заедно със съпругата си. Бил настанен в местна болница, където му оказали първоначална медицинска помощ, а на пети септември по негово желание е трябвало да бъде транспортиран в пловдивска болница. Семейството на 47-годишният мъж наело линейка, която да осъществи транспорта до следващата болница. Заради състоянието си той трябвало да лежи неподвижно в медицинския специализиран автомобил. След него подкарала съпругата му, а в пловдив БМВ-то я изпреварило и минало зад линейката. Жената се притеснила, тъй като не знаела пътя до болницата и се опитала да се върне на предходната си позиция, но в това време той я засякъл.

Ето и разказът на дъщерята на семейството – Силвия Панова:

Той я засича, прекъсвайки пътя й след линейката, излиза от автомобила си, доближава се до колата на майка ми, сама жена, която е видимо разстроена, и я удря ПО ЛИЦЕТО С ЮМРУК. Навира се през прозореца, в момента в който майка ми се опитва да обясни случая, и я удря. Не го интересували нито инсулти, нито спешни случаи.

Баща ми, в полулегнало положение на носилката, вижда всичко. Въпреки слабото си физическо състояние, той отваря вратите и защитава майка ми, при което господинът с BMW-то напада и него. Човек с инсулт, видимо в недобро състояние. От рязкото ставане и шок, баща ми припада. Разбира се, господинът пали колата и бяга.
Последвалите часове на стрес и ужас не могат да се опишат.

Това, което ще помоля вас като читатели е да разгласим случая и ако е възможно някой, който е присъствал на въпросното кръстовище-на Захарна фабрика, на 05.09.2018, в 11:30-11:34 сутринта и има желание да съдейства, да се свърже с полицаите на 3то РПУ Пловдив или с редакцията Ви като свидетел.