Фестивалният огън на Плюс Фестивал пламна снощи на пл. „Константин Величков“ в Пазарджик, а тайният концерт на Любо Киров се състоя в Гранд хотел Хебър, средствата от пропуските за него ще бъдат дарени за благотворителна кауза, съобщиха организаторите.

Почитатели на хубавата българска музика не само от града, а от цялата страна приветстваха откриването на събитието, което тази година отбелязва пет годишен юбилей. Освен любимите ни изпълнители Любо Киров, БТР, Дичо, 100 Кила и Skiller, организаторите са се погрижили и за богата съпътстваща програма, като младежко изложение, което вече е открито на Тортата и ще бъде там и в утрешния ден.

Площадът остава традиционният домакин на вечерните концерти в събота и неделя. Тази вечер на сцената в центъра на града ще забият Б.Т.Р., ДИЧО, Селена & Мария Гайдови, Ballet Obsession, Мария Костадинова, ПТС Албена, The Hopers, Александър Георгиев. В неделя, 9 септември,  сцената е за 100 КИЛА, SKILLER, Александър Савов, The Hopers, Християна Дънкова, Макаров & Смокера, DA CLIQUE, Briella, Станислава Христова, МС Мистерия. По повод юбилейното  издание БГ Радио ще има изнесен ефир от площад „Константин Величков“. Водещият на “Любими песни за любими хора” – пазарджиклията Атанас Стоянов ще води своето предаване директно от центъра на родния град.