Тежка катастрофа е станала на пътя Разград-Благоево. Микробус и ТИР са се сблъскали челно, 17 души са откарани в болница, съобщиха от МВР-Разград, цитирани от агенция „Фокус“. Микробусът и камионът са се ударили край местността Пчелина. По първоначални данни 17 души са пътували в микробуса и са откарани в болница за преглед. 81-годишния дядо Еньо от Срацимир е в кома, със съчетани травми и опасност за живота.
Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор Тихомир Тодоров. Тежката катастрофа затвори пътя от Разград за Благоеводнес е станала малко след 10.00 ч. Микробус „Форд Транзит“ със силистренска регистрация и разградски ТИР се удариха челно на един от завоите към местността „Пчелина“.

В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души – пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събора в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 18 души (с водача) бяха откарани в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград.

Вицепрезидентът прекрати участието си в събора в село Садина заради катастрофата на пътя Разград – Благоево. Вицепрезидентът Илияна Йотова посети МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград”, където са настанени 18-те пострадали при сблъсъкa на тир и микробус на пътя Разград – Благоево. Илияна Йотова разговаря с екипите, които са приели пострадалите, за да се информира за тяхното състояние. Вицепрезидентът предложи съдействие в случай на необходимост.

 Пътниците в микробуса са пътували към Капански събор „Здрав корен – жив дух“ в село Садина, община Попово. Тазгодишното издание на събора се провежда под патронажа на вицепрезидента. Илияна Йотова откри събора в Народно читалище „Съединение – 1889“ и се отправи към болницата в Разград, веднага щом научи вестта за инцидента.