От 07 до 11.09.2018 в Талин-Естония се провежда Европейско отборно първенство за младежи и девойки под 19 г.
Отборът на България е в състав: Мария Делчева, Христомира Поповска, Гергана Павлова (Баминтон-скуош клуб Пазарджик), Илиян Стойнов, Димитър Ненчев, Станислав Зланков. Нашите се класираха на девето място, като победиха с 4:1 Латвия, с 3:2 Швейцария и в решителния мач за влизане в осмицата загубихме от фаворита Дания с 4:1,  като Гери Павлова игра единичната среща девойки, но загуби с 2:0 гейма, а единствената победа бе на Илиян Стойнов на единично младежи с 2:1 гейма.

Така нашият Национален отбор стана девети от 32 отбора, което класиране е много добро, като се има предвид, че на предишното Европейско отборно за младежи преди две години бяхме на 27-мо място, заяви Неделчо Кесов.
Трябва да отбележим, че трима от отбора са доста по-малки от останалите участници – Илиян Стойнов-17 г ,Димитър Ненчев-16 г и Гергана Павлова-15 г.  Така отборът ни попадна в първите десет на Европа за първи път от осем години, като най-доброто ни класиране е пето място, като тогава в отбора бяха Стефани и Габриела Стоеви, което си остава и най-доброто ни класиране до сега.