Топлите слънчеви дни на септември са подходящият момент да поосвежим малко мебелите и да разнообразим обстановката в дома си. Отпуските с морския бряг и планинските поляни вече са зад гърба ни, но приятните занимания на открито ще ни помогнат да продължим релакса. Предлагаме ви няколко идеи за мебели, които отдавна са загубили атрактивността си, но с малко въображение и средства ще превърнете в истинско бижу.

27вероника михайлова

* Снимка и изпълнение: Вероника Михайлова

Можете да започнете с нещо по-лесно като столове и маси. Малко боя и нова възглавничка ще превърнат овехтялата мебел в модерен акцент за терасата или стаята ви.

Когато придобиете малко повече опит и знания в това начинание, можете смело да пробвате и с по-голямо количество предмети.

На снимката: Състарени с помощта на тебеширени бои мебели, като преди това е подменена и дамаската на столовете. Домакинята Елица Илиева е решила да комбинира дамаската и с покривка за масата.

27елица илиева27елица илиева-1

Ако искате да състарите само един шкаф например, можете да го направите по следния начин, както е постъпила Деяна Матанова. Тя е оставила основния цвят на скрина, като е комбинирала с бял цвят, а местата където „се срещат“ двата основни цвята е подсилила със синьо. Ефектът е поразителен. 27деяна

Важен за общото излъчване на дома е и цветът на стените. Ако сте смели, можете да експериментирате и с тях. Преди да предприемете нещо обаче е добре да се консултирате със специалист, който би могъл да ви даде насоки как с оцветяването на стаите да постигнете и други резултати, например – визуално усещане за уголемяване на пространството или да прикриете дефекти, като оцветяване от ръжда, опушване или други.

Когато започнете самото боядисване, вземете и мерки, за да предпазите подовете, а също и тежките мебели, които няма как да изнесете от помещението.

Каквото и да направите, то със сигурност ще ви радва дълго време след малките промени, които сами сте направили по обзавеждането.

27милена поптолева