Google и SoftUni Digital организират безплатни дигитални обучения в над 37 града в България, включително в Пазарджик, съобщи директорът на Младежки дом Инна Церовска.

На 14-ти май стартира проектът на Google Дигитален гараж /learndigital.withgoogle.com/digitalengarazh/ в сътрудничество със SoftUni Digital /digital.softuni.bg/. 12 специално обучени от Google консултанти ще водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България.

Трейнърите ще се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и ще обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж.

Google има за цел да обучи 15 000 души от малки и средни предприятия до края на годината. Подробна информация за графика на турнето и за това как да се регистрирате в програмата е публикувана на уебсайта.

Какво е Дигитален гараж?

Дигитален гараж е програма, която помага на хората да подобрят дигиталните си умения безплатно. Програмата предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Google, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн, следвайки собствено темпо и чрез гъвкави и персонализирани уроци. Кампанията в България стартира през месец май 2018 г. и ще продължи до края на 2018 г.

Защо онлайн присъствието е толкова важно за малките и средни бизнеси?

❖ 70% от хората в България използват интернет за лични цели

❖ 55% от хората в България използват смартфон

❖ 48% от хората в България, които използват интернет, пазаруват онлайн

❖ 56% от хората в България, които използват интернет, сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка

За осъществяване целта на проекта, нашите дигитални консултанти ще посетят град Пазарджик в периода 18.09 – 19.09.2018 където ще проведат семинар и индивидуални консултации напълно безплатно.

Кога ще се проведе безплатният семинар? Семинарът в град Пазарджик ще се проведе с подкрепата на Община Пазарджик на : 19/09/2018 – 18:00 – 19:30 – ул. „Екзарх Йосиф“ 6, зала Устрем в Младежки дом Можете да се запишете и за индивидуална консултация тук. Регистрация можете да направите на официалната страница на Дигитален гараж.