И през тази година ще продължи активната работа по провеждане на дейностите заложени в проекта „Детско полицейско управление” на територията на региона, съобщи говорителят на ОДМВР – Мирослав Стоянов.

В тази връзка днес в ОДМВР-Пазарджик се проведе работна среща. На нея присъстваха заместник-областният управител Петър Белчев, директорите на петте училища избрани за реализиране на проекта през новата учебна 2018-2019 година, представители на общините, РЗИ, БЧК, РУО, Българската православна църква, местни туристически дружества.

Разбира се на срещата бяха и началниците на полицейските управления в областта, както и ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик участващи в програмата. Координаторът старши инспектор Мария Панайотова от отдел „Охранителна полиция” припомни на присъстващите, какви са основните цели на проекта „Детско полицейско управление” и представи презентация с постигнатото до момента от първите участници в двугодишното обучение.

Всички се обединиха около тезата, че реализирането му е довело до много добри резултати сред подрастващите, които са придобили нови знания, навици и умения. Изразена бе пълната подкрепа от представителите на институциите за активна съвместна работа при провеждане на новия двугодишен етап на „Детско полицейско управление” в пазарджишка област.