Един човек е пострадал при тежкия инцидент на АМ „Тракия” в района на 68 км. При удара край разклона за Велинград са се ударили автовоз и камион на куриерската фирма DHL. Единият камион е спрял заради авария, а другият се е ударил в него, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

Щетите по двете тежки машини са значителни, като автовозът е изхвърчал извън пътното платно. Движението в района е силно затруднено, като колите минават само през изпреварващата лента. В момента има огромно задръстване. В района е станал и друг инцидент между две коли, като при него няма пострадали. Той е станал рано тази сутрин  като автомобил с платформа е превозвал друг лек автомобил. Движеща се зад него лека кола се удря в гърба на платформата, в резултат, на което превозвания лек автомобил пада и се обръща на пътното платно на магистралата. За радост няма пострадали хора. При инцидента са нанесени само материални щети, коментира Стоянов.

Той обясни, че обърналия се на пътното платно лек автомобил вече и преместен и движението постепенно се нормализира. Причина за образувалата се колона от автомобили в посока към столицата е по-натоварения трафик и втората катастрофа. Шофьорите трябва да спазват дистанция и да преминават през проблемния участък с повишено внимание, каза още Стоянов.

17катастрофа1