Пиян жител на полския град Шемяновице-Шльонске се озовал в моргата, но след като се свестил, се върнал на купона, от който си тръгнал мъртво пиян, съобщи Лента.ру позовавайки се на сайта «Новини от Полша».

Мъжът се връщал късно през нощта от другарска сбирка, но бил толкова пиян, че паднал в несвяст на улицата. Минувачи извикали линейка, а лекарят, който го прегледал не доловил пулс и го пратил директно в моргата. Грешката била поправена от пазача на помещението с мъртъвци, чието внимание било привлечено от странни звуци, които дочул от хладилната камера. Той издърпал вратичката ѝ и с ужас видял, че от там го наблюдава напълно буден човек, който го помолил за одеало.

„Мъртвецът“ бил измъкнат от камерата, а след като го прегледали отказал на лекарите да остане в болницата. Взел дрехите си и се върнал обратно на купона, от който не помнел почти нищо. Според него трябвало да полее завръщането си от „оня свят.“ Срещу лекаря, който го пратил там пък е започнало разследване.

През февруари е констатиран подобен инцидент и в Китай, където жена била пратена по  погрешка в моргата, а след това се събудила в ръцете на служители на погребалното бюро, които я подготвяли за погребение.

Оригиналният текст в Лента.ру – ТУК