Малчугани на възраст от 2.5 до 6 годинки са първите, които постъпиха в частната детска градина „Доброта“ в началото на тази година. Девет месеца по-късно родителите им са възхитени от грижите и заниманията, които осигуряват на наследниците им възпитателките. Всъщност детската градина има за цел да развие творческите заложби на всяко дете, да го научи да обича родния си дом и да милее за него, да бъде максимално близко до природата и да ползва лукса на съвременния свят.

За да се стигне до създаването на детската градина собствениците Мирчо и Мария Бакалови преминават през много перипетии, но в крайна сметка в началото на 2018 г. детската градина стана факт. Тя е позиционирана в с. Синитево и това не е случайно. В селото въздухът е чист, а природата на една ръка разстояние. Сградата на детската градина отговаря на абсолютно всички законови изисквания за детско заведение.

Всяко дете бива вземано от дома си всяка сутрин, а вечер се връща у дома с буса на детската градина. Първите градинарчета от „Доброта“ са предимно от Пазарджик, но има и от други места.

Децата научават как се произвеждат зеленчуците, брашното, берат плодове, къпят се в детския басейн, ходят на разходка до зоологическата градина в Пазарджик, а също така рисуват, танцуват и пеят в детската градина.

Старая се да отговарям на всичките им въпроси, разказва Мария Бакалова. Никога не разговаряме с тях по „бебешки“, макар че има и деца, които са в яслена възраст. Децата са изключително умни и талантливи. Много от тях дори ни изненадват със своите представи за бъдещето, допълва г-жа Бакалова.

Децата имат и своя униформа, така че когато ги срещнете в Пазарджик и видите на тениските им надпис „Доброта“ не се изненадвайте. Те наистина са добри във всичко, което правят, а най-хубавото е, че са добротворци по душа.

Полезни съвети, които спазват в „Доброта“

1. Обучавайте децата с помощта на предметите, които ги заобикалят.
2. Ако едно дете често е критикувано, то се учи да критикува и съди.
3. Ако едно дете често е хвалено – то се научава да цени себе си и другите.
4. Ако детето ви расте във враждебна среда – то става агресивно.
5. Ако сте честни с детето си – то ще израсне честен човек.
6. Ако едно дете често бива осмивано – то ще израсне срамежливо и плахо.
7. Ако едно дете живее с чувството за сигурност – то ще има вяра в другите.
8. Ако едно дете често е порицавано – то често ще изпитва чувство за вина.
9. Ако едно дете често среща одобрение – то ще се научи на самоуважение.
10. Ако сте снизходителни към детето – то ще се научи на търпение.
11. Ако често се веселите с детето – то ще изгради доверие във вас.
12. Ако едно дете живее в атмосфера на приятелство и добронамереност – то ще се научи как да открива любовта.
13. Не говорете лошо за детето – нито в негово присъствие, нито в негово отсъствие.
14. Съсредоточете се върху развитието на добрите качества в детето, така че за лошите да не остане място.
15. Слушайте внимателно какво говорят и ви питат децата ви и винаги им отговаряйте.
16. Уважавайте детето, дори когато греши, грешките са поправими – не е важно дали ще бъдат поправени веднага или след време.
17. Бъдете готови да помогнете на дете, което се намира в търсене и бъдете незабележими за това дете, което всичко е намерило.
18. Помагайте на детето си да развива своите способности от най-ранна възраст. Правете това с търпение, грижа, разбирателство и любов.
19. Във възпитанието на детето винаги се придържайте към основния принцип, а именно – показвайте му най-доброто от себе си.

20детска градина 20детска градина1 20детска градина4 20детска градина5 20детска градина8 20детска градина920детска градина2 20детска градина3 20детска градина6 20детска градина7 20детска градина10 20детска градина11

За да разгледате профила на детската градина – ТУК