Национално състезание по скоростно изкачване на сградата на община Пазарджик за едноименната купа стартира днес и ще продължи и утре, съобщиха организаторите на събитието, което вече е традиционно за нашия град и набира все по-голяма популярност сред любителите на екстремни изживявания. Състезанието е изключително зрелищно и в него показват умения над петдесет алпинисти и любители на силните усещания от цялата страна.

За разлика от други години, през тази, състезанието се организира заедно и с участието на представители на „Българска федерация по спелеология“, като ще очакваме още по разнообразна и интересна програма. Заповядайте! – заяви Иво Колчаков, инициатор и създател на инициативата.

Желателно е участниците да си носят лични сбруи и другия необходим инвентар. Организаторите не се ангажират с осигуряването на помощни средства за изкачването. Участниците, които използват други съоръжения ще трябва да си ги донесат сами. Спускането надолу ще се осигури от организаторите посредством второ въже. Участниците, които представят документ за завършен курс пещерняк, ще могат да се спуснат сами, ако желаят.

Височината на сградата е около 50 метра, а изживяването е неповторимо и зрелищно.

22изкачване422изкачване 22изкачване1