С три на нула поведе тимът на Берое (Стара Загора) срещу  Хебър още в първото полувреме на двубоя от турнира за Купата на България, който се игра на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик, днес.

До днешния мач се стигна след като на 29 август пазарджиклии разгромиха като гост тима на Локомотив 2016 (София) с 14-1, а седмица по-късно надделяха с 3-1 над Вихрен (Сандански) в Пазарджик. Въпреки високите очаквания от страна на феновете, Хебър загуби, а головете във вратата на зелените заваляха още от третата секунда на срещата, като пръв направи това Александър Цветков. След това нашата мрежа бе разпъната в 11-та и 17-та минута на първото полувреме и двата пъти от Алфредо Мартинс.

Последва окопитване на играчите на Хебър, но това не се отрази в окончателния резултат от първите четиридесет и пет минути.

Въпреки силната подкрепа от страна на публиката момчетата на Танчо Калпаков, които са лидер в Югозападна трета лига, не успяха да пробият защитата на старозагорци. Ето и имената на стартовия състав на Хебър в днешната среща.

25хебър

Според върлите фенове на Хебър Танчо Калпаков е допуснал грешка, тъй като в първоначалния състав на тима днес са били включени предимно състезатели от юношеската школа, вместо титуляри, които пък били пуснати на терена срещу Велбъдж преди няколко дни. На практика обаче решението на Калпаков е много разумно, защото Хебър очевидно няма шанс да стигне до финал в турнира за Купата на България, но пък му предстои изключително важна среща в събота с втория отбор в групата и за нас е важно да запазим лидерската си позиция.

Първият гол от второто полувреме попадна във вратата на Хебър в 53 минута, от крака на Борислав Цонев. В 67 -та минута на срещата в мрежата на зелените се оказа и петият гол, вкаран от Драгош Фиртулеску. Последва още едно попадение в нашата врата, в 76-та минута, реализирано от Алфредо Мартинс от Берое.

В 78 -та минута от редовното време и Хебър се отчете с първия си гол, който стана дело на Серафим Михайлов. Това ентусиазира публиката, но не и единадесеторката на зелените. Крайният резултат бе 6:1 за Берое.

В събота, 29 септември, от 17 ч. е срещата от девети кръг на Югозападна Трета лига, който ще изправи един срещу друг отборите на Хебър и Оборище, които са съответно първи и втори в групата. Срещата ще се играе в Панагюрище.

 Актуални мачове:

29 септември 2018, събота, 17:00 ч / Девети кръг:
Чавдар - Етрополе - Балкан 1929 - Ботевград               
в София, комплекс "Царско село":
Надежда - Доброславци - Ботев 1937 - Ихтиман               
Велбъдж Кюстендил - Банско                      
Оборище Панагюрище - Хебър 1918 - Пазарджик           
Вихрен 1925 Сандански - Септември - Симитли 
Марек - Дупница - Сливнишки герой 
Рилски спортист - Германея - Сапарева баня
Пирин - Разлог - Миньор - Перник 
в Първомай:
Беласица - Петрич - Спортист 2009 - Своге        

източникbulgarian-football.com