Тийнейджър извършил кражба на крупна сума от своя леля е задържан в РУ-Септември. В полицейското управление била депозирана жалба от 44-годишната П.Ф., жителка на Септември. Жената съобщила, че апаш е извършил кражба на спестената от нея сума в размер на близо 12 000 лева. Тя съхранявала парите в портмоне намиращо се в жилището и. С разплитане на случая се заели местните криминалисти.

Не след дълго вниманието им привлякъл племенникът на жената, който се оказал 17-годишен тийнейджър от същия град. В последно време младежът демонстрирал охолен начин на живот. Сдобил се със скъп смартфон, плейстейшън, разполагал с немалки парични суми и дори раздавал пари на заем на свои приятели. Така след усърдна работа полицаите установили, че всъщност автор на кражбата е непълнолетният младеж.

При извършеното претърсване в жилището му били открили малко над 2000 лева. Иззети са предмети и вещи придобити с парите на жената. По случая е образувано полицейско производство, което е докладвано на прокуратурата в Пазарджик. Работата по пълното изясняване на случая продължава.