Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Р.Б., на 53 г., за това, че на неустановена дата през 2018 г., до 26.09.2018 г., в с. Синитево, обл. Пазарджик, е засадил и отглеждал растения от рода на конопа – 23 броя растения марихуана, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс, както и  за това, че 26.09.2018 г., в с. С, обл. Пазарджик, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество – марихуана  – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в селото близо до Пазарджик, обвиняемият засадил и отглеждал 23 броя растения от рода на конопа, в обитаван от него имот. При направения полеви наркотест те са реагирали на марихуана, като общото тегло на откритите наркотични вещества е около 100 килограма.

Обвиняемият Р.Б. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 28 септември 2018 г., Районна прокуратура-Пазарджик ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Ето какво съобщи днес полицията за този случай – ТУК