Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 128 от Наказателния кодекс за тежка телесна повреда, съобщи пред Радио „Фокус“ – Пазарджик директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев, по повод инцидента с 13-годишното момче от Пазарджик, затиснато от футболна врата. „Назначена е техническа експертиза на съоръжението, разпитани са 3-ма свидетели, които са очевидци на инцидента“, обясни Рогачев.

По думите му вече е ясно как е станал нещастният случай. „В понеделник група деца от ромския квартал „Изток“ са играели футбол на площадка, която е близо до квартала. Пострадалото дете е увиснало на вратата и тя се е стоварила върху него като е затиснала главата и гръдния му кош. След това детето е настанено в много тежко състояние в Областната болница в Пазарджик“, допълни Рогачев. Той каза също, че по този повод е издал заповед до кметовете и директорите на училища за проверка на детските площадки и съоръженията върху тях.

„Проверките са на територията на цялата област, тъй като може да се стигне до друг инцидент, а това не бива да става, защото човешкият живот е безценен“, коментира Рогачев. Той уточни, че след месец всички, които са отговорни за състоянието на детските площадки в Пазарджишка област трябва да докладват какво са установили проверките и какви мерки за безопасност са предприети.