Един е задържан за производство, а други трима за притежаване на наркотици.  Това е в резултатът на проведена на територията на областта спецоперация по противодействие на разпространението на дрога. |Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик съвместно с колегите им от РУ-Септември извършили претърсване в къща, намираща се в гр.Септември.

Полицаите установили, че избеното помещение се използва от пазарджиклията Й.Ж.- 49г. Вътре той съхранявал различни прекурсори и оборудване за производство на метамфетамин. В хода на разследването било установено, че след производството му наркотикът бил предназначен за продажба. Откритите материали са иззети , а мъжът е задържан в ареста на РУ-Септември. Изясняването и документирането на случая продължава под наблюдението на прокурор.

Екипи на РУ-Пещера проверили къщата на 38-годишния И.П. от брациговското село Козарско. Криминалистите се натъкнали на суха листна маса от глави и съцветия с обща маса около 160 грама. При направения полеви наркотест се оказало, че става дума за марихуана. В района на градския парк в Пещера органите на реда засекли 22-годишния В.Д. от същия град. У него са открити две полиетиленови пликчета с почти пет грама метамфетамин. Аналогичен е и случая в парка пред гарата във Велинград. Служители на управлението в курорта проверили Ц.И.- 21г. от село Дорково. Той носил със себе си полиетиленово топче със суха марихуана. Спрямо тримата се водят полицейски производства.