След днешния бръснещ вятър, който утре ще стихне ще посрещнем петък предимно със слънце. До сутринта на отделни места в котловините видимостта ще е намалена. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, дневните ще се повишат чувствително и ще са между 17 и 22 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд ще духа умерен вятър от запад, който след обяд ще се ориентира от югозапад и малко ще отслабне. Максималните температури ще са 16-18 градуса, колкото на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен, преди обяд временно бурен северозападен вятър. Бързо ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12, на 2000 метра – около 6 градуса. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През почивните дни вятърът ще остане югозападен, слаб до умерен. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще надхвърлят 20 градуса, на места в припланинските райони и в Източна България в неделя ще достигат 26-27 градуса. Минималните също ще се повишат.

В събота ще е слънчево с разкъсана висока, а в неделя над Западна България ще има и средна облачност. На отделни места в югоизточните райони и по Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла.