Търсят се ментори за втория сезон, а утре е крайният срок за кандидатстване (26-и октомври) в менторската програма ABLE Mentor, която стартира за втора поредна година в Пазарджик и отново ще цели да срещне и събере ученици от 10-и и 11-и клас с професионалисти, които да им помогнат с определени проекти.

Тази есен започва вторият сезон на първата програма за индивидуално менторство на ученици от 10-и и 11-и клас ABLE Mentor в Пазарджик, която ще се проведе отново напълно безплатно за участниците в пет града в страната. Координатори на проекта в Пазарджик отново са екипът на Съвета за младежка политика, а крайният срок за кандидатстване е 26-и октомври (петък) на тяхната официална Фейсбук страница или на сайта на програмата www.ablementor.bg.

„Към момента имаме регистрирани ученици с най-различни и интересни проекти, които се нуждаят от ментори да ги напътстват и ръководят по време на програмата. За младите професионалисти менторството дава възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците. Чувството на удоволетвореност е неописуемо, така че апелирам всеки желаещ да не се колебае, а да се регистрира.” коментира Председателят на Съвета за младежка политика, Александър Иванов.

Участниците в ABLE Mentor работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца, като могат да избират между три направления – личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива. Целта на програмата е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие, а междувременно да създава незабравими приятелства и дълготрайни контакти.