Кукерски клуб Калугерово ще се включи в пищно шествие по главната на Пловдив на 31 октомври от 18 ч. В 18.30 ще потегли водено от деца на занималня ,“Маги“ и родопските гайди на състав „Родопчани „. Звънките кукери ще се слеят с Хелоуин облечени и ще празнуват заедно. Участниците ще покажат своята ритуална игра. Пъстрият поход с хлопци и звънки чанове потегля от Римския стадион и ще стигне до фонтана пред Общината. Най-отпред пред шествието под мотото „Хелоуин по български” ще ручат родопските гайди на ансамбъл „Родопчани”. Освен Калугерово участие ще вземат и съставите от :
с.Пещера, община Перник , с. Дъбене, с. Виноградец, Разлог, с.Долна Секирна – Перник, с. Отец Паисиево.

Така както, Ирландския народ възражда своята традиция заради децата си , така и организаторите залагат като цел да напомнят, че ние също имаме традиции. Организатори на събитието са Смиляна Захариева – чийто родопски глас достигна до Гинес и Магдалена Топчиева управител на Занималня „Маги“. Децата ни познават тези кукерите само от картинки, снимки и интернет, а живото докосване е истинско изживяване, което не се забравя, казват организаторите и канят деца и техните родители да се включат в шествието.

А на финала му пред общината участници и публика ще видят кукерски игри, които са наистина впечатляващи.

Събитието има задължителен дрескод – маска на кукер или пък звънче в ръка. В случай, че не разполагате с такива, можете да облечете и хелоуински костюм, шеговито канят организаторите на празника.