Председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова връчи днес преди редовната сесия  грамоти за принос в дейността на културата на маестро Никола Янев-Чоли.

Поводът е 1 ноември – Деня на народните будители, а грамотите са от организаторите на VII-ия Балкански шампионат по фолклор-„Еврофолк-Жива вода“ в град Хисаря с президент Калоян Николов.

Преподавател и музикант, няма човек в Община Ракитово, а и извън нея, който да не се е наслаждавал на неговия талант. Музиката е неговият живот. Неговият труд, талант и почит към традициите заслужават признание, а връчените грамоти са за достойно представяне в музикалното събитие. Маестро Никола Янев-Чоли е ръководител на групата за стари градски песни „ Евридика“ към Народно читалище „ Просвета 1919“ –гр. Костандово, на Фолклорната група на армъните“ Кънтиклу носту“, на Градския духов оркестър в Ракитово и на талантливите народни певици Гергана Благоева и Мария Гивечева.

Никола Янев-Чоли благодари на кмета на община Ракитово Костадин Холянов за подкрепата, която оказва и съдействието, за да могат да участват в престижни фестивали и конкурси.

Денят на народните будители – 1 ноември ще бъде отбелязан в трите читалища в общината – в Образцово народно читалище“ Будилник, 1898“-Ракитово, в НЧ“ Просвета 1919“- гр. Костандово и в „ Св.св.Кирил и Методий 1919 „ в с. Дорково, както и в Клуба на пенсионера в Ракитово.