* Снимката е илюстративна от връчването на знамето в Смолян, очакваме фотографии от събитието

На площад „Освобождение“ днес в гр. Батак се състоя церемония по тържественото връчване на знамето на Пети ученически гвардейски отряд при ОУ „Отец Паисий“ – гр. Батак. Церемонията се извърши с любезното участие на Националната гвардейска част. Инициатор зa създаване нa пaтpиoтичнитe yчeничecĸи гвapдeйcĸи oтpяди y нac, в ĸoитo вoдeщи са чecттa, дocтoйнcтвoтo и любoвтa ĸъм poдинaтa, е асоциация „Докосни дъгата“ с председател Десислава Ангелова. Инициативата е под патронажа на президента и се осъществява със съдействието на МО и прякото участие на НГЧ с командир бригаден генерал Илко Йорданов.

Включването ви в тази родолюбива инициатива е знак, че милеете за родината, се посочва в поздравителния адрес на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, който бе представен от неговия съветник по отбрана и сигурност полковник от запаса Илия Милушев.

Първият такъв отряд е създаден в Кърджали, вторият в Плевен, третият в Смолян, четвъртият в Бургас. Поздравителен адрес до училището „Отец Паисий“ изпрати и народният представител от БСП – Йордан Младенов.

 

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н  А Д Р Е С

До Директора на ОУ „Отец Паисий” – гр. Батак

До участниците в Пети ученически гвардейски отряд

 

Уважаема госпожо Вълчинова,

Скъпи учители и ученици,

Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод учредяването на гвардейски отряд към ОУ „Отец Паисий”.

Батак е място с многовековна и богата история, с героично минало и борбен дух. Няма българин, чието сърце да не трепва при спомена за куража и саможертвата на батачани. Но този град е люлка и на просвещение. Преди повече от век и половина тук отваря врати първото училище и днес Вие продължавате с достойнство да разпалвате искрата на знанието за всяко следващо поколение и неуморно да пазите традициите.

Уважение и подкрепа заслужава стремежът Ви да събуждате родолюбието и мечтите в детските души и вярвам, че Вашите възпитаници ще израснат като успешни и талантливи личности. Нека България бъде в мислите и делата им, защото те са бъдещето на националната ни съдба.

Желая на всички здраве и вдъхновение, а на младите гвардейци – с чест да пазят и носят своето знаме!

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ от ПГ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“