Ана ГРОЙС, PZdnes.com

На 7-ми декември в Пазарджик ще се проведе вторият благотворителен бал на добродетелта „Изгряваща надежда“. Проявата се организира от сдружението на майките на деца с увреждания „Подай ръка и подкрепи“ и Община Пазарджик. И тази година благотворителната проява ще протече под формата на търг, на който ще бъдат разиграни произведения на изкуството и сантиментални вещи и предмети, дарени от известни хора, познати от сферата на спорта, и изкуството.

С благотворителната инициатива в навечерието на Коледа и Нова година майките се надяват да успеят да съберат сума, с която да подпомогнат лечението и рехабилитацията на членовете на сдружението, част от които вече не са деца, но също се нуждаят от лечение и помощни средства.

Присъствието на бала ще се осъществява с куверти, средствата от които също ще са за лечението, рехабилитацията, медикаментите на нуждаещите се деца и младежи с увреждания.

Цената на кувертите е 30 лева. Към днешна дата в сдружение „Подай ръка и подкрепи“ членуват 8 майки от Пазарджик, които отглеждат 11 деца и младежи с увреждания – на различна възраст и с различни заболявания.

По време на първото издание на инициативата преди година и половина с общите усилия на благодетели, спонсори и добри хора бяха събрани 10 хиляди лева, с които бяха закупени медикаменти, средства за придвижване и осъществена рехабилитация за общо 11 хора с увреждания от сдружението.

Снимка: Мария Баракова