Клавирен концерт на пазарджиклийката Джоржа Куджа ще се състои идния вторник, 13 ноември 2018 г. от 18:30 ч. до 20:00 ч., в зала „Маестро Георги Атанасов“. В програмата са включени В.А.Моцарт – Соната KV 311, Лудвиг ван Бетовен – Соната оп.110, Дмитрий Шостакович – Избрани прелюдии из оп.34 и Димитър Ненов – Миниатюри.
Осиновеното в Сардиния пазарджишко момиче е ученичка на проф.Ростислав Йовчев. По настояване на нейната осиновителка талантливата млада дама има поредица от концерти в нашата страна. Нейната история е необичайна, но пък Джорджа Куджа доказва, че за талантът няма препятствия.

Тя  е родена през 1992 г. в Пазарджик. От 5 годишна живее в Италия на остров Сардиния. Започва да учи пиано на 7-годишна възраст в държавното училище „Джузепе Верди“ на остров Сардиния с Габриела Сидди. През 2017 г. получава бакалавърска степен от двугодишна специализация в Консерваторията на Кастелфранко Венето под ръководството на Масимилиано Феррати.

Работи в Консерваторията на Каляри като корепетитор в класовете по пеене. Участвала е в няколко майсторски класове по пиано, под ръководството на от Игор Конялато, П. Камичия, Ростислав Йовчев и др., както и в майсторски клас по импровизация при проф. Б. Молина. Интересува се от композиция, изнася концерти в Италия, както и в България, където свири и с оркестър.

Това ще бъде вторият ѝ концерт в Пазарджик.