Втората работа на талантливият график Славчо Славчев може да се види на канала „Паша арк“. Тя се нарича „Продължението“ и е позиционирана непосредствено до първата му творба – „Разказвачът на приказки“.

Проектът е част от културния календар на община Пазарджик, която преди пет години стартира „По канала“. Така областният град се сдоби с многобройни творби на пазарджишки автори, които се вписват с произведенията си в градската среда.

Целта на инициативата „По канала“ е да популяризира работата на местните художници и скулптори, а в същото време да направи изкуството много по-достъпно, извеждайки го от изложбената зала. Ежегодно по трима творци получават правото да се изявят, след като представят творчески проекти в общината.

За тази година това е второто произведение на чиято реализация сме свидетели. Първата творба е на Димитър Маламски и е разположена срещу дома на Станислав Доспевски. Тя носи наименованието „Райски двери“. Очакваме и третата работа, която е дело на скулптора Здравко Здравков.