Д-р Благова – рентгенолог ще прегледа всички записали се за ехография на млечна и щитовидна жлеза на 8.11.18 г. от 13:30 ч. в Центъра. Всеки може да се запише за преглед на тел.: 0888/380-308 или на адрес: гр. Пазарджик, ул. „Ал. Стамболийски” 16, приземен етаж. Цената е непроменена- 10, 00 лв. От другата седмица мобилната апаратура ще бъде позиционирана навсякъде, където ни поканят да отидем, съобщи Мария Чергарова председател на УС на СОП и управител на ЦСРИ на лица с онколгични заболявания.

Кампанията стартира за втора поредна година с нов собствен ехограф и видеопринтер на „Сдружение за онкоболни и приятели”, гр. Пазарджик, които бяха закупени благодарение на дарителска кампания, инициирана от Сдружението и подкрепена от Вицепремиера и Министър на външните работи Г-жа Екатерина Захариева.

Вчера приключиха прегледите при Д-р Методиева за профилактика рака на кожата. Д-р Благова – рентгенолог ще прегледа всички записали се за ехография на млечна и щитовидна жлеза на 8.11.18 г. от 13:30 ч. в Центъра на посочения по-долу адрес. Всеки може да се запише за преглед на тел.: 0888/380-308 или на адрес: гр. Пазарджик, ул. „Ал. Стамболийски” 16, приземен етаж. Цената е непроменена-10,00 лв. От другата седмица мобилната апаратура ще бъде позиционирана навсякъде, където ни поканят да отидем.

Месец октомври е международен месец за борба с рака на гърдата, а символ на кампанията е розовата панделка. Целта на кампанията ни отново е осъзнаването на борбата срещу рака на гърдата не като отделна съдба, а като задача на цялото общество.

По данни на Регионална здравна инспекция – гр. Пазарджик, предоставени от КОЦ гр. Пловдив, за регистрираните заболявания от злокачествени новообразувания за 2017 г. са новооткрити 1063 нови случая. Регистрираните заболявания от злокачествени новообразувания за 2017 г. в нашата област са общо 10259. Регистрираните заболявания от злокачествени новообразувания на деца от 0 до 17 навършени години са общо 87, в т. ч. новооткрити заболявания за 2017 г. са на 3 момичета. Според официалната статистика ракът на гърдата сред жените е на първо място – само за 2017 г. са регистрирани 115 нови случая за областта. Сред първите места са и злокачествените новообразувания на кожата. Годишно само от рак на гърдата в страната ни възникват над 3 100 нови случаи. В България ракът на гърдата засяга над 200 000 души.

Желанието ни е да накараме повече наши съграждани да не подценяват риска от тази болест, да осъзнаят важността на проблема, популяризирайки мерките за превенция. Добре е хората да се научат да се грижат за здравето си и да бъдат отговорни към себе си! Ранната дигностика е сигурна стъпка към успешно лечение!

Благодарим на Вас и на всички наши съмишленици, че сме заедно В ИМЕТО НА ЖИВОТА! Без Вашата подкрепа не бихме се утвърдили като организация, работеща за превенция на онкологичните заболявания и в полза на хората с рак, допълни г-жа Чергарова.