Скъпи читатели, годината отива към своя край и за втори пореден път нашата редакция организира конкурса „Кмет и политик на годината“. Нашата цел е да чуем вашата справедлива оценка и да номинираме онези хора, които наистина са се грижили за нас през 2018 г. Вашите предложения ще бъдат приемани до края на този месец, можете да ги направите като пишете в коментарната рубрика под този материал, а също така и изпратите писмо на редакционната ни поща: pzdnes@dbv.bg

В последния ден на ноември ще съобщим имената на номинираните, а в продължение на целия декември ще имате възможност да гласувате за своя фаворит, в анкета, която ще бъде качена на сайта.

Тъй като тази година е и последна от мандата на кметевете от областта ще имаме и трета категория, която ще се появява в този конкурс само в края на мандатите, в този случай – „Кмет 2015 – 2019 г.“

За категорията „Политик на годината“ могат да бъдат номинирани всички хора, които имат пряк досег с политическия живот на града и страната – местни политически лидери, народни представители, национални политици, които имат местен произход.

Ето и първото предложение:

Във връзка с обявения от Вашата редакция конкурс на тема „Кмет и политик на годината“, Областната организация на БЗНС Пазарджик, номинира г-н Стоян Кузев – кмет на с. Юнаците за политик на годината.

Мотивите за тази наша номинация са заради усилията, борбеността и постигнатия успех от г-н Кузев при решаване на проблеми с еднодневните договори.

След като неформален лидер на земеделските протести в региона проведе множество срещи и кореспонденции с представители на местни и държавни институции, успя да провокира приемане на промени в Кодекса на труда, отменящи несправедливо прибирани от държавата осигурителни вноски. Тези промени облекчиха обикновените производители при почасово наемане на работници и им спестиха средства.

Реално г-н Кузев е единственият местен политик, чиято дейност доведе до политическо решение с национален мащаб, засягащо освен производители и работници, но и  косвено касаещо цялото население на страната като потребители.

Без да е с ранг на „голям национален политик“ – народен представител или политически лидер, успеха на г-н Кузев ни  убеубеждава че инициативността, непримиримостта и обществената активност трябва да бъде поощрявана и да вярваме, че все пак има надежда.

Благодарим на г-н Кузев и му пожелаваме следващи успехи в работата и при защитата на благородни народни каузи.

Димитър Петков

председател на областната

организация на БЗНС