Протестът срещу високите цени на горивата и ниските доходи в Пловдив излезе извън пределите на града, съобщи  TrafficNews.bg. Десетки коли и камиони спряха движението по АМ „Тракия“ към София.  Заради блокадата от полицията затвориха входовете към аутобна от Пловдив. В същото време десетки коли са затапили и Карловския път между табелите на града и село Труд.

На няколко места АМ „Тракия“ е затворена, като между Стара Загора и Пловдив движението също е преустановено. Припомняме, че пазарджишките учестници в протеста срещу високите цени на горивата се присъединиха към пловдивчани.

„Искаме промяна, цените са непоносими, правителството по никакъв начин не чува гласа на хората. В тая държава всичко е пропита с корупция, всичко е безобразно! Протестът е срещу безумията, които се случват в държавата! Всичко е вече на дъното! Границата на търпението ни мина!“ – заявиха граждани от различни градове пред камерата на БТВ.

С викове „Оставка“ и „Мафия“ няколко стотин души изразяват недоволството си от високите цени на горивата и високите данъци в страната в идеалния център на София. Множеството, наброяващо повече от хиляда души, се събра на протест на площад Княз Александър I. Хората изразяват недоволството си от факта, че много от бензиностанциите в страната продават горивото на цени, които са чувствително по-високи от средноевропейските, въпреки че на международните пазари се наблюдава понижение на цената на петрола. Протестиращите обръщат внимание и на друг важен проблем – освен, че плащаме по-скъп бензин от западноевропейците, той е и с по-ниско качество, защото съществува двоен стандарт, съобщи Актуално. бг.