Хитър пазарджиклия успя да продаде на три пъти едни и същи цветя пред храма „Успение Богородично“ в Пазарджик вчера, когато миряни посещаваха църквата на празника Свети Мина, съобщиха наши читателки. Жените отишли да запалят свещица за здраве в Божия дом, когато се развихил скандалът.

Както е обичайно за църковни празници пред главния вход на катедралната черква имало продавачи на цветя и босилек, които се оставят за здраве пред иконите. Букетчето се предлага от петдесет стотинки до два лева, взависимост от стръковете в него.

Мъжът донесъл цветя в кофа, но бързо  успял да ги пласира. Вместо да стане и да си тръгне „по живо, по здраво“ с припечелените пари, той кротичко се вмъкнал в храма, минал през иконите и си събрал цветята, а след това продължил да ги продава на новопристигащите православни.

Това се повторило два пъти, но на третия бил забелязан от наблюдателната служителка, която продава свещи в молитвения дом. Тя именно разобличила хитруващия пазарджиклия. Той обаче не се притеснил особено, а отново седнал пред портите на „Успение Богородично“, защото имал за продан и кофа с карамфили, които не били сред предпочитаните китки за празника.