Кметът на Пазарджик Тодор Попов се е отказал от предложението си до Общинския съвет за деактуването на сградата на училището в Црънча от публична в частна общинска собственост, това бе оповестено от него днес. Повод за изявлението му стана събранието в селото, където местните хора заявиха желанието си училището да не сменя своя статут.

По време на срещата стана ясно и това, че црънчани нямат идея, какво искат да се направи в сградата, но са против тя да бъде предоставена на когото и да било. Идеята на общината беше там да се направи работническо общежитие, тъй като с отварянето на второто хале на „Костал“ ще има нужда от още четиристотин работници. Тъй като капацитетът на Пазарджик за работна ръка вече е изчерпан, работодателите възнамерявали да осигурят хора от други населени места в страната, които обаче трябва да бъдат с осигурени помещения за нощуване.

В Црънча бяха тръгнали слухове, че в сградата ще бъдат настанени мигранти, което няма нищо общо с действителността, но за мен въпросът вече е приключен, заяви Тодор Попов. Аз се отказвам да предприемам действия по отношение на тази сграда и съм отворен за предложения на тамошната общественост, ако те имат идея какво да се прави с училището, ще им помогна, но мисля, че всички сме наясно с факта, че когато една сграда не се поддържа, тя започва да се руши.