Проект за нов физкултурен салон ще бъде входиран днес в МОН от кметовете на Ветрен дол – Димитър Христосков и Септември – Марин Рачев. Той ще бъде много по-функционален от този, който изгоря преди няколко месеца. По думите на Христосков, Министерството на образованието може да съдейства за отпускането на средства от фонда за „Бедствия и аварии“.

Благодарим на проектантският екип за експедитивното отношение и за 3D модела чрез, който можем да покажем от сега как ще изглежда в завършен вид. Без този проект нямаше как да кандидатстваме за финансиране.

Припомняме, че на 20 август тази година изгоря сградана на старото училище във Ветрен дол , в него се помещаваше и физкултурният салон на сегашното училище. Пожарът бе потушен, но за съжаление сградата стана напълно неизползваема. Огънят бе ликвидиран с помощта на три пожарни автомобила и личен състав от 9 служители на УПБЗН- Септември, РСПБЗН- Белово и РСПБЗН- Пазарджик. Унищожена е покривна конструкция 250 ми почти целият салон с прилежащото гимнастически оборудване. Спасено е училището и хранителен магазин.

Малкото училище е построено през 1910 година, сочи сайт, в който е разказана историята на образователното дело в село Ветрен дол.