Близо 44% от българите не са решили кого да подкрепят и дали изобщо да гласуват, ако изборите бяха днес. Напрежението в страната през последните месеци се отразява в нивата на доверие към ГЕРБ. Недоверието вече е над 60%. Това отчитат от „Маркет линкс” в проучване за месец октомври.

Разликата между ГЕРБ и БСП намалява с около 2%. На база гласуващи двете основни партии имат практически еднакъв резултат. ДПС и ОП потвърждават парламентарното си присъствие при евентуални скорошни избори.

„Демократична България“ остава с относително високо ниво на електорална мобилизация и е с реален шанс за преминаване на парламентарната бариера. Партия „Воля“ за пореден месец е силно ограничена и не събира нужната електорална подкрепа, за да бъде част от следващото Народно събрание.

Народното събрание отново е в дъното на класацията за доверие в институциите – с над 5 пъти по-висок дял на гражданите, които нямат доверие, предаде bgonair.bg. Изключение от общата картина са омбудсманът и президентската институция, които остават на другия полюс с доверие, надвишаващо няколко пъти недоверието в тях.